Verslag 5e en laatste ONK - Assen, 25-26 september

Afgelopen weekend was voorlopig ons laatste raceweekend. Het gehele seizoen sukkelen we een beetje rond in de achterhoede en als het dan toch een keer lukken wil, is er wel weer iets mechanisch niet in orde.
En uiteraard is dat alles behalve motiverend.. Henk z'n besluit om te stoppen met racen was dan ook niet geheel onverwachts.

De kwalificaties verliepen niet fijn. De 1e kwalificatie was het nog droog en konden we in ieder geval een tijd noteren (18e). De 2e kwalificatie hebben we wat rondgetoerd in de regen, maar dit zette weinig zoden aan de dijk dus ook maar voortijdig mee gestopt.

De race
Weinig verwachtingen, beide niet tevreden, maar toch met een zo positief mogelijk gevoel de wedstrijd proberen te benaderen. En dat gelukte! Henk wist het gesukkel van het gehele weekend om te zetten in een bijna-prestatie (dit bedoel ik niet negatief!).
Er kwam regen naar beneden dus dat betekende een wet race. Henk had zoals wel vaker een goede start en pakte de eerste ronde al meteen 3 man. De volgende ronde deed onze Jos Verstappen op 2 wielen er nog een schepje bovenop en degradeerde 9 man! De 3e ronde wist Henk McGrath nog in te pakken en reed naar het groepje voor hem, met Pepijn Bijsterbosch, Wayne Tessels en Bryan Schouten. Helaas was dit hoge tempo net iets te hoog gegrepen voor Henk en 'de Bult' in ronde 5 werd uiteindelijk zijn Waterloo.
Erg dapper gestreden en toch met een goed gevoel dit seizoen afgesloten.