Verslag 3e ONK - Hengelo, 23-24 mei

Het gezelligste ONK van het seizoen, Hengelo, stond afgelopen hemelvaartsweekend op de kalender. Een goed weekend, doch met een teleurstellende uitslag.

De kwalificaties verliepen redelijk. Henk reed zijn sessies zonder binnen te komen en kon zo aan zijn raceritme werken. De tijden waren redelijk en uiteindelijk wist Henk een 6e startpositie veilig te stellen.

De race
Deze verliep niet geheel naar verwachting. Henk had een goede start en dook als 5e de eerste bocht in. Na wat kleine verschuivingen en een valpartij wist Henk zijn 5e stekje na eerste doorkomst vast te houden. Ook Frank van den Dragt maakte een foutje en belandde naast het asfalt. Henk schoof dus weer een plekje op.
Dat feest duurde maar even want de valpartij van Frank zorgde voor een rode vlag situatie en uiteindelijk voor een herstart van een volledig nieuwe 9 ronden tellende race.

Deze 2e race verliep een stukje minder. Henk was wederom goed weg en kwam de eerste ronde weer als 5e door. Helaas verremde hij zich in de 2e ronde en moest helemaal achteraan aansluiten met een achterstand van pakweg 10 seconden op de één na laatste deelnemer Koninckx. Dit gat wist Henk dicht te rijden en finishte uiteindelijk als 10e, vlak voor Konickx.

Ondanks het remfoutje knap gereden met een goed opgebouwde race qua rondetijden.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.