Verslag 5e ONK - Assen, 13-14 juni

Het raceweekend in Oss was een succes, maar wat zou het volgende raceweekend op het circuit van Assen ons brengen?
Geen spectaculair resultaat, maar wel weer punten!

De kwalificaties op de zaterdag verliepen min of meer hetzelfde als tijdens de paasraces. De ronden verliepen moeizaam en het gevoel met de motor was er niet. Henk heeft zijn best gedaan er wat van te maken, maar verder dan een uiteindelijke 13e tijd kwam hij helaas niet.
En dat is best teleurstellend als je weet dat je nog niet het uiterste uit de motor noch jezelf hebt gehaald. Dus 's avonds maar op tijd naar bed gegaan om er een lange nachtrust uit te halen.

De volgende ochtend alle spulletjes rustig klaargezet en gemaakt, Henk met zijn leven bedreigd en vervolgens de warmup in gegaan. De dreigementen leken te helpen want het verschil met de rest was een stuk kleiner geworden ten opzichte van de zaterdag. Henk had het gevoel weer terug!

De race
Ditmaal stonden we met z'n 2-tjes op de grid. Henk z'n vriendin, gridgirl Tineke, was er niet en dus moest Henk de 5 minuten op de grid in de zon doorbrengen.
De start was goed. Vr de eerste bocht had Henk al 2-3 man te pakken en bij de strubben haalde hij een compleet groepje van 4 man in. Helaas lag hun tempo te hoog en Henk moest ze aan zich voorbij laten gaan en lossen. Wie zich niet los kon rijden van Henk was Sjon van Houwelingen. Onderwijl vielen er vr Henk wat rijders uit. Alexander Kristianson ging stuk, Frank van den Dragt moest opgeven met een gebroken ketting en ook Thomas van Leeuwen ging stuk.
Het gevecht met van Houwelingen was erg mooi om te zien, eindelijk weer strijd! Helaas voor ons werd dit gevecht in het voordeel van van Houwelingen beslist en Henk moest genoegen nemen met een 8e plaats.
Geen geweldige rondetijden gereden, maar wel zijn tanden laten zien.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.