Verslag 1e ONK - Assen, 11-13 april

Met Pasen was het dan eindelijk zover; het eerste ONK seizoen 2009. Niet getrained helaas, maar wel veel gesleuteld dus de motor weer helemaal in orde.

De 1e kwalificatie verliep vrij stroef. Henk kon zijn ritme niet vinden tijdens zijn eerste meters sinds een half jaar en liet een tijd noteren van 1.57:6xx. Dat kan harder! In Q2 ging het uiteindelijk iets beter. Een snelste tijd van 1.55:9xx leverde uiteindelijk een 18e startpositie op. Niet goed, maar wel weer een generale voorjaarstraining voor de 1e race van het seizoen!

De race
Rood, groen.. Henk weet zijn positie bij het ingaan van de eerste bocht te behouden. Een valpartij en een pechgeval in de eerste ronde leveren direct 3 plaatsen winst op.
Ook weet Henk in de eerste ronde een paar man te pakken en komt zo als 12e de eerste ronde door. Deze positie houdt hij vast tot de laatste ronde. Sjon van Houwelingen is Henk nét even te slim af en snoept zijn 12e plaats af. Henk passeert dus als 13e de finish en haalt zijn eerste ONK puntjes binnen.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.