Verslag 4e ONK - Oss, 30 mei - 1 juni

Na de ietwat teleurstellende uitslag van Hengelo te hebben verwerkt zijn we het pinksterweekend afgereisd naar Oss. Hier werd het 4e ONK van dit seizoen verreden welke ons geen windeieren zou leggen.

Het deelnemersveld was vrij klein met 5 man en 1 dame, dit omdat er hetzelfde weekend een IDM race verreden werd. Toch hadden er nog 4 IDM deelnemers zich ingeschreven voor de race op maandag in Oss, dus dat zorgde uiteindelijk voor een leuk groepje.

De 1e kwalificatie op de zondag verliep vrij goed. Henk heeft de gehele sessie gereden zonder binnen te komen en liet een 1e tijd noteren. De 2e kwalificatie was het Jerry v/d Bunt die zijn Honda de sporen gaf en wist Henk van de pole af te houden. Een voorlopige 2e tijd was dus het resultaat.
Nu zou de warmup op de maandag tevens fungeren als 3e kwalificatie, dit om de 4 IDM rijders zich te laten kwalificeren. Toch werd er door de wedstrijdleiding besloten deze mannen achteraan te laten starten (in volgorde van de stand van het kampioenschap) met als gevolg dat Henk dus toch zijn 2e startpositie behoud! Voor ons erg leuk nieuws!

De race
Henk startte niet al te best en kwam het 1e rondje als 6e door. Jerry v/d Bunt ging stuk en zo schoof Henk op naar een 5e stek. Vervolgens passeerde hij Dennis Konickx en reed op een 4e plaats rond. Henk kon Roy Pouw niet achter zich houden en zag deze aan de horizon verdwijnen. In de laatste ronde ging deze er echter bij liggen en zo werd Henk alsnog 4e!
Eindelijk weer eens een handvol verdiende punten!

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.