Verslag Bijprogramma ONK - Hengelo (Gld), 24-25 mei

Afgelopen weekend stond tussen alle andere klasses ook de klasse 125cc op het programma en dus moest ook Henk de Ruiter van het Elspeetse HDR Racing zijn beste beentje weer voor zetten. Een bizar weekend met een beroerd begin en een verrassend einde.

Na de problemen in Oss tijdens de Pinksterraces is het blok compleet uit elkaar geweest en zijn alle mankementen verholpen. Met een weer goed lopende fiets zijn we zaterdag de 1e training in gegaan. Alles leek goed te gaan tot na een paar ronden gereden te hebben er ineens een knal uit het motorblok klonk en zo was de 1e kwalificatie meteen over en uit.
Snel de motor los gehaald en er bleek een tandwiel te zijn gesprongen. Deze had nogal wat schade in het blok veroorzaakt en met de hulp van o.a. collega coureur Frank van den Dragt hebben we de motor weer draaiende gekregen vlak voor aanvang van de 2e kwalificatie.

Wederom leek alles weer naar behoren te funcioneren en Henk kon een redelijke tijd op de klokken zetten. Na een paar rondjes gereden te hebben kwam hij binnen in de pits en op dat moment sloeg ook de motor uit. Vreemd genoeg kregen we hem niet meer aan de praat en zo was ook deze kwalificatie geen succes, maar gelukkig wel een redelijke tijd genoteerd.

In het paddock weer het blok los gehaald en deze keer was er nog veel meer kapot. Later bleek dat het kapotgelopen tandwiel meer schade had aangericht dan wij dachten. Een lip van het kopplingshuis bezweek tijdens de 2e kwalificatie en veroorzaakte zo weer een chaos in het motorblok. Deze keer was de schade niet te overzien en zijn we plankgas naar van Leeuwen Motortechniek in Wezep gereden om daar de benodigde onderdelen op te halen.
Eenmaal terug in Hengelo, inmiddels de 3e kwalificatie gemist, hebben we alles weer opgebouwd en met een beroerd gevoel zijn we naar bed gegaan.

De warmup op zondag deed de gemoederen weer goed. De motor bleef heel en Henk kon even een paar rondjes lekker rijden.
Op de grid stonden we 5e van de 6 deelnemers dus er moest tijdens de race wel even aan getrokken worden.
De start verliep eindelijk weer eens goed en Henk pakte de eerste meters al meteen 3 plaatsen. Na een ronde kwam hij als 2e door en door het uitvallen van Patrick van de Waarsenburg de daarop volgende ronde als 1e! Deze positie behield hij met grote voorsprong op de 2e man Kevin Valk tot de finish. Onze eerste 1e plaats ooit en dus een geweldige opsteker voor ons, helemaal na zon dramatische zaterdag en eigenlijk het hele seizoen tot nog toe. Ondanks dat er niet veel deelnemers waren en er geen punten verdeeld werden zijn we toch weer positief gestemd en hopen ook komend weekend op het circuit van Assen tijdens het vierde ONK van dit seizoen weer een goede prestatie neer te zetten.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.