Verslag 1e ONK - Assen, 19-20 april

Henk heeft afgelopen weekend op het circuit van Assen laten zien dat hij ook bij de ONKs mee kan komen met de top. Dit eerste ONK wilde het team graag vlammen en veel punten halen voor het kampioenschap, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Tijdens de 1e kwalificatie op de zaterdagochtend bleek al dat de snelheid er in zat bij de 27-jarige coureur op zijn Honda machine. Henk draaide nette tijden, ondanks de harde wind die s nachts al opstak, en zette een 6e tijd op de klokken in een veld van 24 rijders.
Deze tijd wilden we in de 2e kwalificatie s middags graag verbeteren en met een iets andere afstelling zijn we die training in gegaan. Helaas resulteerde dit niet in snellere tijden en 7 minuten voor tijd kwam Henk de pits binnen. Snel heeft Rmy de afstelling iets gewijzigd en vervolgens schoot Henk de baan weer op.
Binnen de nog resterende 2 minuten moest Henk nog n keer over de streep zien te komen om zo vervolgens nog 1 snelle ronde op de klokken te kunnen zetten. Dit lukte op de seconde en zo perste hij er het laatste rondje zijn snelste tijd van de dag uit. Uiteindelijk resulteerde dit in een 7e plaats op de grid. Niet geheel tevreden want we wisten dat er meer in zat.

De race
Henk kwam redelijk weg met de start en wist zijn positie te behouden. In de eerste ronde wist hij zich al los te rijden van de mannen achter hem en haalde stuk voor stuk de mannen vr hem in, waaronder concurrent Joop Timmer. Ook wist Henk bij deze weg te rijden en kroop richting de 3e man van het veld. Helaas maakte Henk een klein foutje waardoor het groepje achter hem weer dichterbij kon komen. Wederom trachte Henk een gaatje te slaan naar het groepje achter hem, maar opeens begon de motor te haperen en te stotteren. De electronica gaf de geest en Henk werd gedwongen om binnen te komen en de race te staken.

Helaas geen punten en later bleek ook geen podium, want de kopman viel het voorlaatste rondje ook uit waardoor een 3e plaats voorhanden had gelegen.
Toch zijn we tevreden met de snelheid die we dit weekend hadden en vol goede moed gaan we dan ook richting het volgende ONK in Eemshaven 4 mei.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.
Voor de filmpjes, klik hier.