Verslag 7e ONK - Assen, 13-14 september

Race of the Champions, het laatste ONK van seizoen 2008. Niet onze beste race ooit, maar we hebben weer wat punten gehaald voor het kampioenschap.

Na aankomst vrijdags zijn we direct begonnen met onze pitbox in te richten. Voor deze gelegenheid hadden we ook onze HDR beurs stand bij ons. Eenmaal opgezet zag het er best gelikt uit; een deel voor de gasten en een deel voor het racen.

Zaterdag
De trainingen op de zaterdag verliepen niet geheel naar wens. Tijdens de 1e kwalificatie wilde het al niet lukken en de tijden waren slecht. Links en rechts wat aan de motor veranderd, Henk een schop onder zn kont gegeven en het circuit weer opgestuurd voor de 2e kwalificatie. Deze verliep iets beter, maar de uiteindelijke tijd was nog lang niet naar wens met 1.55:8. Dit resulteerde in een 19e startplaats voor de zondag.
Na de 2e kwalificatie kwamen we erachter dat de waterpomp stuk was. Deze zorgt ervoor dat koelwater door de cilinder heen wordt gepompt. Als de cilinder te heet wordt verlies je vermogen en kan hij stuk gaan. Dat laatste is gelukkig niet gebeurd, maar het gaf wel een verklaring voor de niet al te snelle rondetijden.
Het mankement hebben we s avonds verholpen en de motor er weer fris bijgezet voor de volgende dag.

Zondag
Tijdens de warmup kon Henk niet helemaal in het wiel blijven van zijn concurrenten. Erg jammer want we hadden er toch wel sterk rekening mee gehouden dat het deze dag wl zou lukken. Langs de kant begrepen we het niet en Henk zelf kon ook geen verklaring vinden. Het wilde gewoon niet lukken.
De race verliep weinig anders, maar de tijden waren dit keer wl een stuk beter. Henk wist in de 1e ronde al een paar plekjes goed te maken. Helaas was er geen aansluiting met het groepje vr hem en achter hem naderde Thomas van Leeuwen. Na een kort gevecht wist deze Henk te passeren en weg te rijden. Met een gat voor hem en achter hem wist Henk de 15e plaats veilig te stellen.

Al met al niet helemaal naar wens, maar ondanks de resultaten hebben we mede dankzij onze sponsoren en gasten toch een leuk en gezellig weekend beleefd.
We willen via deze weg nogmaals al onze sponsoren, club van 50 leden en verder iedereen die ons dit seizoen geholpen heeft ontzettend bedanken voor de steun !

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.