Verslag 3e ONK - Oss, 11-12 mei

Afgelopen Pinksterweekend stond het 3e ONK van dit raceseizoen geplanned en wel in Oss. Wederom een weekend om heel snel te vergeten.

Tijdens beide kwalificaties op zondag verliep weinig naar wens. De quickshifter liet het afweten (waar we pas na de trainingen achter kwamen) en daardoor was er door het constante misschakelen meer frustratie dan concentratie tijdens het rijden. We hebben dan ook geen goede tijd weten te noteren en Henk stond met een 7e trainingstijd dan ook achter al zijn directe concurrenten.
Na deze kwalificaties hebben we de quickshifter eraf gehaald en de tandwielverhouding iets aangepast. Verder alles nog even los gehaald, gecontroleerd en schoongemaakt voor de volgende dag.

De warmup verliep redelijk en Henk haalde meteen een seconde van zijn kwalificatie tijd af. Dit gaf ons een goed gevoel omdat we hiermee weer een stapje dichterbij de concurrentie kwamen wat weer een mooi perspectief bood voor de race.

De start van de race was wederom weinig spektakel en Henk reed rond die 7e plek de eerste bocht in. Helaas ging het meteen al mis. De motor werd veel te heet en Henk kwam dan ook direct binnen na de 1e ronde. Omdat we nergens een oorzaak konden vinden van deze oververhitting hebben we de radiateur maar weer vol gegooid met water en Henk weer op pad gestuurd. Uiteraard was de oorzaak nog niet verholpen en Henk kwam voor de 2e maal binnen. Deze keer ging de motor op de bok, de wedstrijd was klaar voor ons.
Diezelfde ronde kwam collega rijder Davy Thoonen hard ten val wat een rode vlag tot gevolg had. Dit betekende een herstart en we zijn direct aan het sleutelen gegaan om de oorzaak te vinden en Henk weer rondjes te kunnen laten maken. Met de hulp van Teunis Ramaker kwamen we erachter dat er een scheur in de cilinderkop zat. Nog even snel een sprintje getrokken richting bus, maar helaas hadden we geen reserve kopje op voorraad. Einde race en wr geen punten...!

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.