Verslag 5e ONK (tevens IDM) - Salzburgring, 4-6 juli

Het weekend van 5-6 juli zijn Henk en Rmy afgereisd naar het Oostenrijkse circuit Salzburgring. Deze IDM race telde ook mee voor het ONK. Een vrij simpel circuit gelegen in een prachtige bergachtige omgeving.

Omdat we nog wat werkzaamheden voor de boeg hadden zijn we woensdagavond al gaan rijden. Bij Arnhem stonden we helaas al in de file en iets na middernacht zijn we niet verder gekomen dan Oberhausen. Donderdagochtend snel even inkopen gedaan bij de Aral en volgas richting Oostenrijk gereden. Rond 4-en kwamen we aan op het circuit en hebben snel alles uitgepakt en uitgestald omdat de lucht helemaal zwart werd. We hadden alles goed en wel opgezet toen het weer omsloeg. Een stevige wind zette op en er volgde veel regen en onweer.
Gelukkig bleef bij ons wl alles staan en we konden na deze korte storm mooi onze spulletjes in orde maken voor de vrije trainingen voor de vrijdag.

Direct hadden we al in de gaten dat er iets niet helemaal klopte. De rondetijden waren ronduit slecht (wl constant) en ze vlogen Henk links en rechts om de oren, vooral op de rechte stukken. Vervolgens zijn we wat met de vertanding aan het klieren gegaan, maar dit wierp nog niet echt vruchten af tijdens de 2e training. Wr wat anders geprobeerd voor de 3e en laatste training van de dag en ook dat hielp vrij weinig. Conclusie, de motor komt vermogen tekort, vooral het lange rechte stuk wat bergopwaarts loopt. Erg vervelend want dat ene rechte stuk is wel iets van 25-30 sec. volgas. En met ons nieuwe datasysteem (deze registreert o.a. de snelheid, het toerental en de gasstand) konden we precies zien waar we tekort kwamen t.o.v. de rest.

s Zaterdags waren de kwalificaties en ook hier hebben we geen potje kunnen breken. Henk heeft goed zn best gedaan, maar het was water naar de zee dragen. Een 36e tijd was het bedroevende eindresultaat.

De volgende ochtend tijdens de warmup zette Henk zn snelste tijd van het weekend neer en probeerde steeds iets sneller door de bochten te knallen. Laatste worden tijdens de race was geen optie.

De race
De start verliep iets minder, maar Henk wist toch nog een paar man te pakken. De daaropvolgende ronden was het knokken voor elk plekje. Henk heeft nog een paar man weten te pakken, maar deze kon je op 1 hand tellen. Een tijdje had hij zich op een groepje vr zich waarin 2 ONK rijders reden, maar op de rechte einden moest Henk teveel toegeven. Mede door het uitvallen van een aantal concurrenten wist hij uiteindelijk als 27e te finishen.
Vrij teleurstellend, maar aan de andere kant weten we nu wel waar het aan ligt. Henk heeft goed zn best gedaan, maar het motorblokje mist net even een paar pks.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.