Verslag race MSC Heidelberg/ADAC - Hockenheim, 4-5 april

Afgelopen weekend stond het 125cc wegrace team HDR Racing weer klaar om zich van zijn beste kant te laten zien, ditmaal op de Hockenheimring in Duitsland. Deze race telde niet mee voor het ONK, maar was voor ons wl de perfecte opwarmer voor het eerste ONK van dit seizoen (20 april, Assen).

Vrijdag 4 april stonden de eerste vrije trainingen op het programma. Henk de Ruiter zat goed in zijn vel en draaide snelle rondetijden. De twee kwalificaties op de zaterdag verliepen helaas iets minder florissant. De baan was nat en door stuurfoutjes belandde Henk twee maal naast de baan. Dit resulteerde in een teleurstellende 15e startplek. We hadden dus zeker wat goed te maken met de race op zondag.

Bij het op groen springen van het licht kwam Henk goed weg. Overal waar het enigszins kon pakte hij n voor n zijn concurrenten. Kon het niet rechts, dan maar links en dit duurde tot aan de eindstreep. Uiteindelijk eindigde Henk heel netjes op een 2e plaats, vlak achter de winnaar.

De eerste race van het seizoen en dan meteen een podiumplek met beker n de snelste raceronde. Dit beloofd veel goeds voor het eerste ONK te Assen op 20 april.