Verslag 2e ONK - Eemshaven, 3-4 mei

Na een teleurstellend raceweekend in Assen twee weken geleden had HDR Racing alle hoop gevestigd op een goede prestatie in Eemshaven afgelopen weekend. Helaas bleef deze prestatie ook in Eemshaven uit. Waar het in de trainingen nog zo ontzettend goed ging verliep het in de race een stuk minder voorspoedig met Henk de Ruiter.

Tijdens de eerste training op de zaterdag ging het meteen al goed. Ondanks dat Henk op de rechte stukken van het circuit weinig snelheid kond maken wist hij toch nog een 3e tijd neer te zetten in het 15-koppige gezelschap.
De tweede kwalificatie die dag verliep ook niet slecht en Henk moest uiteindelijk na een snelle laatste ronde genoegen nemen met een 4e startplaats voor de race.

Ook de warmup op de zondagochtend beloofde veel goeds. Henk draaide nette constante tijden en zette wederom een 3e tijd op de klokken.
Met veel goede hoop heeft het team na wat kleine aanpassingen de motor klaar gezet voor de race.

De start verliep redelijk en Henk dook als 5e de eerste bocht in. Na de eerste ronde gereden te hebben lag hij alweer 4e.
Het plan was zo snel mogelijk naar de 3e plaats rijden en achter de 2e man Joop Timmer aan te gaan om zich zo los te rijden van de meute achter hem.
Henk probeerde aan het einde van het start/finish stuk Patrick van de Waarsenburg eruit te remmen, maar verremde zichzelf. Mark van Kreij verremde zich weer op Henk en met zn tween schoten ze rechtdoor. Beide konden tijdig omkeren en hun weg weer vervolgen, weliswaar vanuit de achterhoede.
Door deze fout werd Henk gretig en probeerde zo snel mogelijk weer naar de voorhoede te rijden. De rondetijden waren scherp en Henk liep zienderogen in op de mannen voor hem. Eenmaal op een 6e plek beland ging het weer mis. Henk stuurde een tikje te overmoedig de hairpin in en schoof onderuit. Wederom kwam alles en iedereen voorbij en na een kleine check van de KNMV marshalls kon Henk zijn avontuur weer vervolgen. Met nog 6 ronden voor de boeg moest er nog even aan getrokken worden en zo eindigde Henk op een teleurstellende 7e plaats.

Het hele weekend hard gereden, maar door 2 grote fouten een teleurstellend eindresultaat. Meezitten doet het nog niet, maar een goede klassering zit eraan te komen en we hopen komend weekend al tijdens de pinksterraces in Oss !

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.