Verslag 4e ONK - Assen, 30 mei-1 juni

Dit weekend zouden we eigenlijk meedoen met de Speedtrophy in Assen, helaas gooide een korte maar felle benzinebrand in onze tent letterlijk en figuurlijk roet in het eten.

Henk heeft de vrije trainingen op de vrijdag nog kunnen rijden, maar verder dan dat kwamen we niet. Voor zaterdag stonden er 2 kwalificaties op het programma met de eerste om kwart over 10.

Een half uur voor tijd ontdekten we dat de carburateur overstroomde en met veel doeken, potten en pannen hebben we de boel deels droog gekregen. Het carter was hierdoor ook vol gelopen en ook dit hebben we eruit proberen te halen. Een vonk of iets heets (bandenwarmers? ontsteking?) veroorzaakte vervolgens dat de dampen die in de voortent hingen ontvlamden en zo stond in een mum van tijd de hele handel in lichterlaaie.

Henk heeft nog een volle kan met brandende benzine naar buiten gekregen, maar verbrandde daarbij zijn eigen handen en polsen. Jan Bakker Racing die naast ons stond en wijzelf hebben meteen met veel water en brandblussers het vuur binnen een minuut gedoofd.

Henk is eerst naar met medical centre buiten het paddock gegaan voor eerste hulp en vervolgens voor afhandeling naar het ziekenhuis. Hij liep 2e graads verbrandingen op en loopt nu met 2 mitella's rond.
Rémy moest zich ook nog even melden in het medical centre omdat hij tijdens het naar buiten halen van de brandstoftanks bluspoeder had geinhaleerd.

De materiele schade valt op zich mee, doch zijn we een paar waardevolle spullen kwijtgeraakt tijdens de brand. Wij zijn er zelf achteraf heel goed vanaf gekomen.. dit had heel anders af kunnen lopen met alle gevolgen van dien.