Verslag training - Assen, 31 maart

Zaterdag 31 maart was het dan zover; de eerste meters van Henk op zijn 'nieuwe' RS125!
Na 's ochtends de tent opgezet te hebben en alle benodigde spullen uitgestald te hebben zijn Henk en Rémy meteen richting de keuring gegaan. Alles uiteraard ok en bestickerd dus de Honda klaar gemaakt voor de 1e vrije training.
Henk (en alle andere coureurs) hebben slechts een 3 of 4-tal rondjes kunnen rijden want deze werd al vrij vroeg gestaakt door een valpartij van Roy Pouw. Heel erg jammer voor ons want Henk begon nét een beetje warm te worden, maar goed.. we hadden nog 1 training voor de boeg. En duidelijk was dat de Honda als een kogel loopt! Lekkere harde klappen dus dat beloofd wat goeds..
Even rustig de motor geheel nagelopen (wat toch wel nodig was na een 3 rondjes trainen met een nét opgebouwde motor).
Tussendoor nog veel bezoek gehad van enthousiastelingen die Henk duidelijk lieten blijken het super voor hem te vinden dat hij weer op het circuit zijn rondjes kan maken. Heel erg leuk om te zien!
Tijd voor de 2e en laatste vrije training (20 min.) van de dag. Het ging erg goed voor een 1e keer rijden na een half jaar niks gedaan te hebben. Henk reed strakke rondjes en kon de concurrentie redelijk volgen. Helemaal niet slecht dus. De motor voelde op de achtervering na goed aan dus daar gaat nog even aan gewerkt worden en dan gaan we zien wat maandag 9 april ons gaat brengen....

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.