Verslag 9e en laatste ONK - Assen, 22-23 september

Het weekend van 22-23 september stond voor het 125cc wegrace team HDR Racing in het teken van de Race of the Champions te Assen; de laatste ONK race van dit seizoen. Alle races wist coureur Henk de Ruiter dit seizoen te finishen, een bijzondere prestatie, en zo ook pakte hij deze race genoeg punten om zijn 7e plaats in het eindklassement veilig te stellen.

Zaterdag
De 1e kwalificatie op de zaterdag begon redelijk. De motor liep als een kogel en de gang zat er meteen in. Na wat kleine aanpassingen zijn we de 2e kwalificatie in gegaan en deze verliep nóg beter. Henk zat goed in zijn vel en wist met een ronde van 1.52:301 een 8e plek op de grid te bezetten. Een persoonlijk record dus met een tevreden gevoel gingen de luiken ‘s avonds dicht.

Zondag
De volgende dag heeft het team een mooi plekje voor de sponsors ingericht. Deze waren allemaal uitgenodigd om de laatste race van het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje te volgen.
De warmup verliep goed en zowel Henk als de Honda waren klaar voor de laatste race van seizoen 2007.

De start verliep moeizaam. Henk moest even inhouden, maar ondanks dat wist hij na de 1e ronde als 6e door te komen. Erg goed en iedereen zag het helemaal zitten. Henk draaide vrij scherpe tijden (waaronder een nieuw PR; 1:52.189) en losgereden van de groep achter hem kon hij zelfs Jasper Iwema redelijk volgen. Helaas begon Henk in de eindfase van de race fouten te maken en miste hier en daar zijn rempunt. Dit gaf menig coureur kans Henk voorbij te steken. De oud-elspeter probeerde zijn ritme terug te vinden, maar tevergeefs. Uiteindelijk finishte Henk teleurstellend als 13e en na de race was de wereld dan ook even te klein.
Na bijgekomen te zijn sloeg de stemming snel de andere kant op. De 7e plaats in het klassement werd gevierd en alle sponsoren kregen een presentje als blijk van dank voor hun steun dit seizoen. Nogmaals iedereen bedankt die ons gesteund heeft! Zonder jullie hadden we het dit seizoen niet gered.