Verslag 1e ONK - Assen, 7-9 april

Vrijdag 7 april
Eindelijk was het zover; het eerste ONK van het seizoen! Met veel schik zijn Henk en Rémy vrijdagmiddag richting Assen gereden om op tijd de motor gereed te krijgen voor de eerste training van zaterdag. Bij aankomst hebben we de caravan een mooi plekje gegeven en de voortent eraan gezet. Direct alle spullen uitgeladen en de tent ingericht. Henk had afgelopen week een handige mobiele werkbank in elkaar gelast dus we hadden alles goed op de rit. Schoon en makkelijk werken is immers een must. Everhard van Leeuwen heeft de cilinder nog even gecontroleerd en iets bijgewerkt en vervolgens hebben we tot 's nachts 00:30u nog aan de Honda gesleuteld om hem klaar te maken voor de volgende dag.

Zaterdag 8 april
's Ochtends vroeg uit de veren om alles gereed te maken voor de eerste tijdtraining van de dag. Nog even een andere hoofdsproeier erin gezet vanwege de weersomstandigheden, maar na de eerste training bleek dat toch niet nodig. De 1e training verliep voorspoedig. Henk noteerde een 16e tijd. Een redelijk uitgangspunt voor de 2e tijdtraining. Tussendoor weer even de Honda er netjes voor gezet en alles even nagelopen om vervolgens de 2e training in te gaan. Deze keer ging het even iets minder. Henk kon zijn tijd helaas niet verbeteren wat resulteerde in een 21e tijd. Toch de sfeer er goed in gehouden en met een positief gevoel richting de maandag gegaan.

Maandag 9 april
Raceday. Het was 's ochtends meteen een gezellig drukke bedoeling in onze grote VIP tent. Voor de warmup hoefde er weinig aan de motor te gebeuren. Zaterdagavond hadden Everhard en Be Blom de motor er alweer piko bello bij staan dus de warmup zonder problemen afgerond. Henk heeft zich daarna rustig in het rennerskwartier vertoefd terwijl Rémy de motor weer klaar heeft gezet voor de race.
15:15u - De Race
Henk kwam niet zo heel best weg van zijn 21e stek, maar wist al snel weer één en ander goed te maken en kwam het 1e rondje dan ook door als 20e. Na nog een paar man gepakt te hebben kwam hij de Belg Renzo van der Donckt tegen waarmee hij een paar ronden lang tot de finishvlag mee in gevecht raakte. Dit gevecht wist hij helaas niet te winnen, maar ondanks dat wist Henk toch een puntje in de wacht te slepen door op een 15e stek te eindigen (mede door het uitvallen van enkele coureurs). Helemaal niet slecht voor de 1e race van het jaar. En met het gegeven dat Henk het laatste rondje van de race maar liefst 1,5 seconde sneller reed dan zijn kwalificatietijd gaan wij vol goede moed richting het volgende raceweekend in Eemshaven.

Voor de bijbehorende foto's, klik hier voor de trainingsfoto's en hier voor de race foto's.