Verslag 4e ONK (tevens IDM) - Assen, 1-3 juni

Vrijdag 1 juni
Een drukke dag voor de boeg! n vrije training iets na 't middag uur en rond de klok van 5 de 1e kwalificatie. Goed voorbereid zijn we de vrije training in gegaan. Op zich ging het wel lekker alleen waren de rondetijden niet geheel naar wens. Met een 1.56:xxx kom je niet heel erg ver. Vervolgens hebben we met hulp van Everhard van Leeuwen de setup weer veranderd om vervolgens de 1e kwalificatie in te gaan. Deze verliep al een stuk beter en Henk perste er uiteindelijk een rondje van 1.54:209 uit. Al een stuk dichter bij de rest, maar nog niet goed genoeg in het erg sterke IDM/ONK veld!

Zaterdag 2 juni
's Ochtends hebben we wat langer horizontaal kunnen liggen omdat de 2e kwalificatie pas rond het middaguur aanving. En een goede nachtrust doet wonderen. Eenmaal op de pootjes (bedankt Bernhard voor het wekken!) zijn we weer hard aan het werk gegaan om de motor klaar te maken.
De eerste paar ronden verliepen nog wat stroefjes, maar Henk vond al snel zijn ritme en zette uiteindelijk een ronde van 1.53:9xx neer. Goed voor een toch wat teleurstellende 28e plaats op de grid. Niet dat deze tijd zo bar slecht was (Henk z'n PR op Assen was op dat moment nog een 1.53:8xx), maar de tijden lagen vrij dicht bij elkaar en met een iets snellere tijd schuif je dan al gauw een paar plaatsen op.
Maar goed, we stonden pal achter de concurrentie dus een mooi doel voor ogen.

Zondag 3 juni
De grote dag. Omdat we zaterdag 's avonds de motor al klaar hadden gemaakt hoefden we voor de warmup slechts nog enkele kleine wijzigingen door te voeren.
Ook de warmup verliep goed en Henk kon zijn ritme van gisteren hervatten. Geen problemen verder dus poetsen maar en mentaal voorbereiden op de race.
De Race
Henk had een redelijke start en pakte bij het ingaan van de Haarbocht 1 plekje. Henk kon helaas niet aanpikken bij het clubje vr hem, maar vond wel aansluiting met Ferry Stoffer wat leidde tot een mooi gevecht, dit tot 3 ronden voor het eind. Henk had zich tijdens de race helemaal gegeven en kon deze nt niet helemaal goed afmaken. Een 25e plaats algemeen was het uiteindelijke resultaat. Voor het ONK (dit werd apart geklasseerd) wist Henk de 13e plaats te bezetten.
Henk heeft tijdens de race een PR gereden (1.52:9xx), dus progressie zit er zeker in!

Voor de bijbehorende foto's, klik hier.